luni, 15 decembrie 2008

Purcel umplut cu maruntaie

Ingrediente:
1 purcel de lapte, 3 ouă, 2 felii de pîine albă, 2 linguri untură, 1 ceapă, 100 g stafide (după plac), pătrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare:
Inima, ficatul şi splina purcelului se dau prin maşina de tocat împreună cu o ceapă crudă şi miezul de la două felii de franzelă muiat în lapte. Se bat spumă, într-un castron, trei ouă, se amestecă cu tocătura, adăugînd sare şi piper, pătrunjel verde, tocat, 100 g stafide (după plac) şi o ceapă foarte mărunt

tocată şi puţin rumenită în două linguri de untură. Cu această umplutură se umple purcelul, se coase cu aţă şi se dă la cuptor.
În loc de stafide, la umplutură se pot adăuga 2-3 linguri de orez fiert în apă rece şi amestecat cu o lingură de unt şi puţin piper.

0 comentarii: