luni, 15 decembrie 2008

Pilaf de pui


Ingrediente:

1 pui măricel, 2 linguri unt sau ulei, 1 pahar orez, sare

Mod de preparare:

Puiul curăţat şi spălat se taie bucăţi, se aşază într-o cratiţă împreună cu sarea şi se toarnă apă ca să acopere bucăţile; se lasă să fiarbă 15 min; se spumează. Orezul spălat se prăjeşte într-o cratiţă cu uleiul. Orezul trebuie să se usuce bine, fără însă să se rumenească. Peste orezul astfel pregătit seaşează bucăţile de pui şi se toarnă două ceşti din zeama în care a fiert puiul. Se lasă pe foc pînă începe să fiarbă, apoi se dă la cuptor pînă ce bobul de orez se umflă şi este moale.

2 comentarii:

Retete culinare spunea...

Ar merge rauuuu cu un sos italian preparat puiu asta

Mariana spunea...

Bine te-am gasit!Un blog tare dragut si pe gustul meu!
Felicitari!

Reteta asta o facea si mama mea asa ca tine si spuneau ai mei ca E TARE,TARE GROZAVA SA STII CA MAI INCOLO O VOI FACE SI EU!


LA MULTI ANI SI AN NOU FERICIT!